EDİRNE / İPSALA - Yenikarpuzlu İlkokulu

Okulumuz eTwinning Projelerinde

7'DEN 77'YE YÖRELERİMİZ eTwinning Projesi Basın Bülteni

Kocaeli Derince Öğretmenler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Aycan BOLAT ve Kocaeli

Derince Fatih İlkokulu Sınıf Öğretmeni Münevver ÖZBAY ŞAHİN'in kuruculuğunu yaptığı Kocaeli Derince Çenesuyu İlkokulu Sınıf öğretmenleri Ayşe BULUŞ ve Gülden DANACI , Edirne  İpsala Yenikarpuzlu İlkokulu Sınıf öğretmeni Leyla KAFALI AYDIN, İstanbul Beykoz Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu Sınıf öğretmeni Biray YILMAZ TORGAY, İstanbul Beykoz Sadettin Gökçepınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şule KARASU illerimizden toplam 7 öğretmen ve 77 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 7'Den 77'Ye Yörelerimiz eTwinning Projesi başladı. Bu proje ile çocuklarımıza yörelerin halk oyunlarını, kıyafetlerini, müziklerini ve yemeklerini tanıtmak, kültürel miras bağlamında bir farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Ülkemizin çok farklı coğrafyaya sahip olması kültürel zenginliğimize katkı sağlamıştır. Çeşitli Web2.0 araçlarının kullanımıyla yörelerin kültürel özelliklerini dijital ortamlara taşımak, uzaktan eğitim sürecinde eğitimi daha eğlenceli hale getirmek, öğrencilerimizin yörelerimizi tanıyarak kuşaktan kuşağa kültürümüzü öğrenmelerine ve öğretmelerine imkan sağlamak , kültürel değerlerimizin devamlılığını kazandırmak, kısacası salgın hastalık sürecinde Anadolu'nun kültürel mirasına katkıda bulunmak, uzaktan eğitim ve canlı derslerle gelenek - göreneklerimiz canlandırılmak isteniyor.

08-06-2021
17-05-2021