Mrt

Çeşitli program ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK ve Valimiz Sayın Ekrem CANALP"in çevrimiçi katılımları ile Yenikarpuzlu İlkokulu açılışı yapılmıştır. Açılışa Kaymakamımız Sayı Ekrem GÜNGÖR, Yenikarpuzlu Belediye Başkanımız Ufuk ATALAY, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Mehmet ENGİN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Fatih ÇETİN katıldı.

7'DEN 77'YE YÖRELERİMİZ PROJESİ ÖĞRENCİ TANIŞMA TOPLANTISI

7 Öğretmen ve 77 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 7'DEN 77'YE YÖRELERİMİZ eTwinning Projesinin büyük öğrenci tanışma toplantısı bugün akşam 21.00 da Konuk Sanatçı Hüseyin Ceylan ın katılımyla gerçekleşecek. Okulumuz 1/A sınıfı öğretmeni Leyla KAFALI AYDIN ve öğrencileri öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı proje çalışmalarını ve etkinliklerini yakından takip ederek duyurmaya devam edeceğiz.

Okulumuz eTwinning Projelerinde

Şbt

İçişleri Bakanlığımız tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildi. Bu kapsamda Vali Ömer Seymenoğlu da 2021 yılının ilk toplantısını AFAD İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirerek Afet Eğitim Yılı'na dikkat çekmişti. Vali Seymenoğlu toplantıda başta AFAD İl Müdürlüğü olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bu eğitim faaliyetleri içerisinde yer almasının önemine değinerek çalışmalara derhal başlanması talimatı verdi.

Yenişarbademli ilçesinde muhtarlar toplantısı düzenleyen Vali Seymenoğlu Afet Eğitim Yılı faaliyetlerinin startını da verdi. Muhtarlar toplantısında AFAD Eğitim Uzmanı Şengül Dokur; katılımcılara özellikle depremler sırasında alınacak önlemler ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek deprem afetlerinde ilk 72 saatin altın değerinde olduğunu söyledi. Dokur, tüm vatandaşların deprem çantası hazırlamalarının da önemine değinerek depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Isparta'nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığının vurgulandığı eğitimde ilimizde bunun yanında sel, toprak kayması ve kaya düşmesi gibi doğal afetlere de maruz kalma riskinin olduğu söylendi.

Eğitimde afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlardaki risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Sizlerde ekteki Afet ve Acil Durumlar Eğitim kitinini ve görselleri inceleyerek afetlere hazır olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Afetlere hazır olmada daha fazla bilgiye https://www.afad.gov.tr/afete-hazir-turkiye ve http://www.hazirol.gov.tr/ adreslerinden ulaşabilirsiniz.

AFAD Başkanlığımız tarafından hazırlanan AFET VE ACİL DURUMLAR EĞİTİM KİTİ'ne buradan ulaşabilirsiniz.

HABER VİDEOSU

Kas

KKKA Eğitimleri Çalışmaları

Mrt

Edirne"de yapılan İstiklal Marşı En Güzel Okuma Yarışmasında 1. olan 3/A sınıfı öğrencimiz Hayat Naz AKMAN"ı, velimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem haftası sebebiyle, personel ve öğrencilerimize can ve mal kaybının en aza indirilmesi iç in alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında eğitim verilerek tatbikatlarımız yapılmıştır.

Mrt

Edirne ilimizde yapılan İstiklal Marşı En Güzel Okuma Yarışmasında 1. olan ve bizi gururla temsil eden 3/A sınıfı öğrencimiz Hayat Naz AKMAN"ı tebrik ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

İstiklal Marşı"nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması İpsala 1. Okulumuz 3/A sınıfı öğrencisi Hayat Naz AKMAN " tebrik ediyoruz.

Kas

10 Kasım Atatürk"ü Anma Programı okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla yapıldı. Program hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve katılımları dolayısıya velilerimize teşekkür ederiz.