T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / İPSALA - Yenikarpuzlu İlkokulu

Duyurular

Haz

Okulumuz 1/A Sınıf Öğretmeni Leyla KAFALI AYDIN ve 1/A Sınıfı öğrencilerimizin dahil olduğu "7'den 77'ye Yörelerimiz" eTwinning Projesinin Kapanış webinarı yapıldı. Kapanış Webinarında yapılan Kahoot değerlendirmesinde tüm sorulara doğru cevap veren öğrencimiz Ahmet Buğra K. ya ödülünü Sınıf öğretmeni taktim etti

May

Okulumuz 1/A sınıfı öğretmeni Leyla KAFALI AYDIN ile öğrencilerimizin dahil olduğu "7 den 77 ye YÖRELERİMİZ" eTwinning Projesi kapsamında "9 Mayıs eTwinning Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz Web2.0 aracı ile afiş çalışması yaptı.

Mrt

7'DEN 77'YE YÖRELERİMİZ eTwinning Projesi Basın Bülteni

Kocaeli Derince Öğretmenler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Aycan BOLAT ve Kocaeli

Derince Fatih İlkokulu Sınıf Öğretmeni Münevver ÖZBAY ŞAHİN'in kuruculuğunu yaptığı Kocaeli Derince Çenesuyu İlkokulu Sınıf öğretmenleri Ayşe BULUŞ ve Gülden DANACI , Edirne  İpsala Yenikarpuzlu İlkokulu Sınıf öğretmeni Leyla KAFALI AYDIN, İstanbul Beykoz Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu Sınıf öğretmeni Biray YILMAZ TORGAY, İstanbul Beykoz Sadettin Gökçepınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şule KARASU illerimizden toplam 7 öğretmen ve 77 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 7'Den 77'Ye Yörelerimiz eTwinning Projesi başladı. Bu proje ile çocuklarımıza yörelerin halk oyunlarını, kıyafetlerini, müziklerini ve yemeklerini tanıtmak, kültürel miras bağlamında bir farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Ülkemizin çok farklı coğrafyaya sahip olması kültürel zenginliğimize katkı sağlamıştır. Çeşitli Web2.0 araçlarının kullanımıyla yörelerin kültürel özelliklerini dijital ortamlara taşımak, uzaktan eğitim sürecinde eğitimi daha eğlenceli hale getirmek, öğrencilerimizin yörelerimizi tanıyarak kuşaktan kuşağa kültürümüzü öğrenmelerine ve öğretmelerine imkan sağlamak , kültürel değerlerimizin devamlılığını kazandırmak, kısacası salgın hastalık sürecinde Anadolu'nun kültürel mirasına katkıda bulunmak, uzaktan eğitim ve canlı derslerle gelenek - göreneklerimiz canlandırılmak isteniyor.

 

 

 

Şbt

İçişleri Bakanlığımız tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildi. Bu kapsamda Vali Ömer Seymenoğlu da 2021 yılının ilk toplantısını AFAD İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirerek Afet Eğitim Yılı'na dikkat çekmişti. Vali Seymenoğlu toplantıda başta AFAD İl Müdürlüğü olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bu eğitim faaliyetleri içerisinde yer almasının önemine değinerek çalışmalara derhal başlanması talimatı verdi.

Yenişarbademli ilçesinde muhtarlar toplantısı düzenleyen Vali Seymenoğlu Afet Eğitim Yılı faaliyetlerinin startını da verdi. Muhtarlar toplantısında AFAD Eğitim Uzmanı Şengül Dokur; katılımcılara özellikle depremler sırasında alınacak önlemler ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek deprem afetlerinde ilk 72 saatin altın değerinde olduğunu söyledi. Dokur, tüm vatandaşların deprem çantası hazırlamalarının da önemine değinerek depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Isparta'nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığının vurgulandığı eğitimde ilimizde bunun yanında sel, toprak kayması ve kaya düşmesi gibi doğal afetlere de maruz kalma riskinin olduğu söylendi.

Eğitimde afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlardaki risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Sizlerde ekteki Afet ve Acil Durumlar Eğitim kitinini ve görselleri inceleyerek afetlere hazır olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Afetlere hazır olmada daha fazla bilgiye https://www.afad.gov.tr/afete-hazir-turkiye ve http://www.hazirol.gov.tr/ adreslerinden ulaşabilirsiniz.

AFAD Başkanlığımız tarafından hazırlanan AFET VE ACİL DURUMLAR EĞİTİM KİTİ'ne buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

HABER VİDEOSU